Monday, October 12, 2009

Hanya 'Luar Biasa' Mampu Selamatkan UMNO/BN

Bagaimana meyakinkan diri untuk menerima keputusan PRK Bagan Pinang dengan rasional, jika kewarasan kita menolaknya. Tentulah melengung kita dibuatnya bila ditinggalkan jauh sebegitu. Sebelum ini, hasil maklumat yang dikumpul dari kawan-kawan, saya membuat ramalan BN akan menang dengan faktor berikut:
1. Isu rasuah Isa Samad sudah basi dan dimaafkan pengundinya. Lagipun, Isa Samad mungkin dianggap 'Robin Hood'.
2. Isu rasuah Isa Samad adalah isu nasional, bukan isu tempatan. Isa juga dianggap dikhianati kerana ada yang rasuah tapi tidak diambil tindakan, maka, Isa mesti diangkat semula untuk membersihkan dirinya.
3. Isa Samad jadi MB Negeri 9 selama 22 tahun, dia faham benar feel rakyat Negeri 9, lebih-lebih lagi orang kampung lamannya. Kempennya akan fokus kepada hal ini sahaja, tiada yang lain.
Tapi, dengan kemenangan yang terlalu besar hari ini, saya berkongsi pandangan dengan Mohd Sayuti Omar, yang saya petik dari Kedahlanie. Kewarasan saya menolak sesuatu yang luar biasa seperti keputusan PRK Bagan Pinang. Tentu ada sesuatu yang dilakukan oleh Isa Samad dan BN dengan pengalaman dan kekuasaan yang dimiliki untuk mencipta sesuatu yang luar biasa. Kaedah biasa tidak lagi mampu menyelamatkan kapal UMNO/BN yang sedang karam. Itulah yang dicipta di Bagan Pinang. Ramai akan termuntah dengan ulasan media pro BN esok hingga berminggu-minggu lamanya. Apa boleh buat?? Pakat-pakat cari ubat tahan muntah laa esok.
Apapun tahniah kepada YB Tan Sri Isa Samad, teruskan perjuangan kepada sahabatku Sdr Zulkifli Mohamad Omar.

No comments:

Post a Comment