Sunday, April 17, 2011

Pencacai Upahan UMNO: Berkokok Berdegar-degar, Ekor Bergelumang Tahi...

Bukan rahsia lagi UMNO dan sekutunya menelan duit GLC macam Seri Temin, malah sejak didedahkan dalam DUN pada 4 April lalu, belum ada pemimpin maupun pencacai UMNO termasuk penulis upahan mereka tampil menolak dokumen beraudit itu. Semuanya tunduk tak berani bersuara, takut nama depa pun ada kat mana-mana dokumen lepas ni.

Ada yang celupar memaki hamun pemimpin kerajaan dan pemimpin PAS kononnya tidoq, main teloq, pemalas, pokka hijau, haramjadah dan seumpamanya. Dituduh tak reti mentadbir, mentaliti pembangkang, perabih duit rakyat, menjahanamkan GLC dan mencari 'maru' bila menjolok di Sidang DUN.

Bila didedahkan tukang maki hamun itupun menerima duit yang tak ketahuan sebab dari Seri Temin dalam jumlah yang banyak, (RM42k pada 2007 dan RM1k pada 2005), maka dituduh kita serang salah orang pulak. 'Pipit' saja kata depa. Hah! Pipit makan besaq macam tu ka...

Persoalan Pokok dokumen yang didedahkan dalam Sidang DUN itu ialah RM 8 juta duit Seri Temin dibelanjakan untuk kepentingan UMNO, pemimpin UMNO, aktiviti parti UMNO dan pencacai UMNO. Ini baru satu syarikat. Tidak mustahil ada banyak syarikat lain lagi yang dilanyak sedemikian rupa!

Ada pencacai UMNO kata saya pulak suka cari salah orang. Betulkah? Dokumen itu sudah siap dua tahun dulu... Tersimpan begitu saja... Bukan tak mahu dedah, dah report SPRM dua tiga kes, tapi senyap begitu saja. Kita sabar sajalah. Mungkin mereka telah bertaubat, dan Allah akan ampunkan mereka.

Tapi bila mereka mula menyerang dan memaki hamun tanpa had, tak sanggup kita baca segala fitnah dan cerita karut yang direka, maka hakikat sebenar yang kita 'lupakan' demi keharmonian dan memfokus masa depan, meronta-ronta untuk dilepaskan. Biar dokumen itu yang menjawab tohmahan jahat mereka.

Cuba teliti dokumen 2 mukasurat itu, ke mana wang itu pergi? Cuba teliti senarai panjang penerima, siapa yang ambil? Itu Laporan Audit dan telah diberi teguran keras oleh Ketua Audit Negara. Kita bukan menyerang orang, tapi hanya memberi jawapan kepada persoalan yang depa juga timbulkan. Kita juga yang salah!?? Ish! Ish! Ish!

Saya seorang ahli PAS, seorang pegawai (setiausaha) yang menanggung satu amanah, seorang pemimpin di peringkat saya, saya berkewajipan mempertahankan pemimpin, jemaah, parti dan majikan saya. Saya wajib bercakap benar, membetulkan fakta dan tuduhan yang salah, memberi peringatan dan menjawab sebarang tuduhan melulu.

Ini skop kerja saya....saya buat kerja saya sebaik mungkin, berdasarkan kemampuan yang ada.

Ada pihak telah membuat laporan kepada SPRM tentang hal penyelewengan ini, kita tunggulah apa hasilnya! Sesuai dengan pencacai yang memaki hamun pemimpin saya, ini pepatah lama... Berkokok berdegar- degar, ekor bergelumang tahi...


1 comment:

 1. Kepada kerajaan PR,siasat semua salah guna kuasa
  pemerintah yang lalu.Rakyat memberi mandat pada
  PR untuk membongkarnya.Jangan ingat merekax ini
  nak taubat.Siasat dan desak SPRM bertalux.Bawa
  merekax ini kemuka keadilan.Bagi rakyaat rasa
  puas bila melihat merekax ini dipenjarakan kerana
  menzalimi kita selama ini.

  ReplyDelete