Tuesday, June 1, 2010

CELAKALAH ISRAEL DAN SELURUH SEKUTUNYA

Berita paling sedih kita baru terima hari ni, konvoi vessel bantuan kemanusiaan ke Gaza diserang komando Israel, tidak kurang dari 20 orang telah terkorban: Syahid! Termasuk yang ada atas kapal ialah Pak Jamal (Jamaluddin Elias), sahabat saya dan sahabat kita. Saya mula kenal sahabat ni tahun 1995 dan agak rapat mulai tahun 1998. Setahu saya dia aktivis Yayasan Amal Malaysia...tak pernah ketinggalan dalam misi bantuan antarabangsa PAS melalui Yayasan Amal.
.
Jarang orang Malaysia, termasuk yang berada dalam gerakan Islam pernah terbayang untuk bertempur dengan Israel seperti rakyat Palestin sekarang. Pemergian konvoi itu bukan dengan niat bertempur, tetapi menghantar bantuan! Saya agak menyesal kerana tidak sempat menderma banyak untuk misi itu. Hanya kesempatan di Mesyuarat Agong PAS Kawasan Sik, Saudara Tarmizi membuat kutipan...kalaulah hari tu bawa banyak duit???!!
.
Allah hidangkan kesempatan buat peserta misi untuk berhadapan dengan komando Israel. Dan mereka datang untuk membunuh. Maka syahid adalah balasan untuk meeka yang beragama Islam. Saya berharap kita semua dianugerahkan mati semulia mereka. Sesungguhnya jangan kamu menyangka bahawa mereka semua mati, bahkan mereka hidup di sisi Tuhan mereka...
.
Di kesempatan ini, marilah kita berbuat sesuatu dalam keupayaan kita yang jauh dari mereka. Bangsa Yahudi Zionis laknatullah telah membunuh saudara-saudara kita yang hanya bertangan kosong di satu tempat yang tiada tanah untuk menyelamatkan diri... senjata paling tajam yang mereka miliki ialah pen dan pensil. Allahu akbar!!
.
Masa ini saat untuk bertindak, bukan sekadar mengutuk! Apa yang boleh kita buat??? Di tanah air kita ini, mari kita lenyapkan ketakutan dan kegerunan kepada mereka dan sekutu mereka. Saudara kembar mereka Amerika Syarikat perlu menjawab kepada dunia atas perlindungan mereka kepada israel selama ini. Maka, mana-mana pihak yang mengambil idea dan nasihat dari sumber Israel atau yang melobi untuk pergi melutut kepada Amerika wajib ditentang habis-habisan. Nyahkan mereka!!! Pemimpin pengecut yang bertuhankan ekonomi dan neo-kolonialisme Amerika sudah tiada tempat lagi di hati ummat Islam. Bakar jambatan penghubung dengan Amerika, bakar juga pembina-pembina jambatan itu.
.
Tiada lagi ayat yang mulus buat Israel, Amerika Syarikat dan gerombolan mereka...CELAKALAH MEREKA SEMUA. Allahu Akbar!!

No comments:

Post a Comment