Tuesday, March 2, 2010

Gambar sekitar mini demo kelmarin


Selamat datang ke medan baru politik... payah juga nooo...Wakil penduduk serah memo... disambut dengan ramah dan mesra

Orang bawah ni nampak garang pulakkk...Antara banner yang direntang...Perancang import demontrasi PAKR Mergong.

3 comments:

 1. "Kedah Sejahtera Depa Gadai Habih Semua" mai kita tengok video depa pulak klik link kat bawah tu.
  http://www.facebook.com/note.php?note_id=339627687345

  ReplyDelete
 2. Kepada Sahaq :- Saya raa hujah anda yg OKU kena pi JKM @ ZAKAT itu sesuatu yang bodoh pada mereka OKU yg rasa mereka masih boleh bekerja untuk kehidupan mereka, nampak sangat awak nie terlalu bergantung kepada kerajaan kalau awak sendiri OKU. Walaupun mereka OKU mereka masih mampu hidup menyara keluarga cuma resam kehidupan ada kala naik ada kala jatuh..

  Macam yang saya kata..kita fikir kalau bil elektrik 6 bulan sekali baru sampai..jenuh kelupuq kita nak bayaq..tapi sebab tiap2 bulan sampai that why kita mampu bayar.. Saya rasa kita guna konsep overlapped yg mana buat agrement baru dan kerajaan kena pastikan yang bill di hantar setiap bulan..

  Kepastian diperlukan kalau awak SAHAQ menyatakan ada pegawai perumahan turun untuk kutip duit..Sekiranya ada pun pegawai terbabit perlu lebih sistematik dengan membuka kaunter bergerak..dan highlight kepada penduduk.Pembayaran sebanyak RM 100.00 tapi bila awak kata hulur "sepuluh dua" apa tujuan sebenar maksud awak...

  Akaun beku,itu kena rujuk kelemahan pihak pentadbiran..kalau ambil tindakan awal2 saya rasa mereka akan rasa tangungjawab nak bayar tetapi bila keadaan macam nie semua pasti nampak bahawa berkemungkinan serahan hutang mereka kepada BANK ada tjuan tertentu..mereka pun manusia macam kita dan mereka mempunyai syak dan wasangka.

  Kita sama mengucap dua kalimah syahadah...sebagai pemerhati saya rasa kenyataan SAHAQ perlu di fikirkan dahulu sebelum anda postkan pada laman blog ada kepada UMUM.. Penduduk salah pemerintah pun salah..tetapi perbincangan akan menyelesaikan hal ini..Menghukum untuk di bawa ke makamah macam artikel ABG SANUSI saya lihat lebih kepada sesuatu yang tersembunyi di sebalik tindakan..Saya minta maaf secara terbuka di sini kalau kata2 saya nie salah.. cuba kita tenang dan sama-sama berfikir

  APAKAH AKAN TERJADI KALAU KITA BUAT SESUATU KEPUTUSAN SAMA ADA MEMUDARKATKAN RAKYAT ATAU TIDAK.

  peminpin mempunyai tangujawab yang berat di sisi agama..rakyat yang teraniya bukan makamah dunia yang saya pandang tetapi makamah yang di janjikan ALLAH pada setiap perbuatan kita di dunia.

  YANG BAIK DARI ALLAH yang buruk dari saya.. sekali lagi saya mohon maaf kalau artikel dan komen saya buat pembaca tersentuh hati atau nama-nama yang saya sebut terasa hati..

  SEKIAN,kita akan buat silat di dunia sebab kita bukan maksum seperti NABI MUHAMMAD S.A.W jadi "fikir2 lah dahulu sebelum bertindak"

  ReplyDelete
 3. Secara peribadi saya cabar saudara !!! (Muhammad Sanusi Md Nor SETPOL MB Kedah Sejahtera

  Yesterday at 11:41pm
  Facebook "Kedah La Ni"

  Assalammualaikum & Salam 1 Malaysia.

  Notis Permohonan/Permintaan
  Daripada saudara Sobri Sudin telah mencabar saudara Muhammad Sanusi Md Nor (Setiusha Politik Menteri Besar Kedah) untuk berdebat mengenai "Kedah Sejahtera" yang dijadikankan tema oleh kerajaan PAS, bertempat di Dewan Insaniah Alor Setar Kedah, pada bila-bila masa sahaja.

  Soalan kepada peminat debat
  Adakah saudara Muhammad Sanusi Md Nor (Setiusha Politik Menteri Besar Kedah)
  membuat keputusan untuk...

  a). Menyahut cabaran saudara Sobri Sudin ini demi perjuangan PAS.
  b). Berdiam diri kerana tidak mahu menegakkan kebenaran.
  c). Letak semua jawatan dalam parti dan kerajaan.

  Kepada Saudara Muhammad Sanusi Md Nor (Setiusha Politik Menteri Besar Kedah) diharapkan dapat menghadirkan diri saudara untuk berdebat dengan saudara Sobri Sudin, InsyaAllah segala tanggapan terhadap PAS akan terjawab pada sesi tersebut buat muslimin sekelian.

  Assalammualaikum Warohmatullah'hiwabarokatuh.

  ReplyDelete